07.10.2015
Автор Nina Stoyanova
0
 

Бизнесът е водещ компонент от развитието на цялата икономика на всяка една страна по света. Изключителното географско положение на България – на пътя между развитите икономики на Запада и развиващите се страни и като партньор на големите икономики на Европейския съюз я правят привлекателен за бизнес.

За бизнес туризъм се заговори в България в последните години. Множеството чуждестранни компании избрани страната за развитие на своя бизнес налагат нови стандарти и ниши на обслужване. Нуждата от настаняване на чуждестранните гости в специализирани бизнес хотели, които да разполагат с конферентни зали отвори нишата на този тип туризъм.

 

Хотели в София

Столицата предлага настаняване във всякакъв тип хотели – от хостели до луксозни петзведни хотели. Всеки турист може да открие в София хотел, който да покрие неговите очаквания и финансови възможности. Не всеки хотел в София може да  посрещне нуждите на бизнеса и да отговори на изискванията на чужди гости. Специализираните бизнес и луксозни хотели са тези, които успяват да предложат едновременно място за настаняване, конферентни зали с оборудване и голям брой места.

 

Бизнес хотели в София

Наличието на специализирани места за провеждане на бизнес срещи се налага от нарастващото число на чужди корпорации и инвеститори, които идват с намерението да влагат своите средства в България. Основната част от бизнес хотелите в София се намират на изключително комуникативни места. Голяма част от бизнес хотелите предлагат компилация от удобно обзаведени стаи, комфортни фоайета и лоби барове. Чуждите гости пристигащи в България искат да получат удобен достъп до всички централни части на града и възможност за провеждане на бизнес срещи.

Посрещайки нуждата да бъде обгрижен всеки гост, хотелските ресторанти предлагат съчетание от традиционна и интернационална кухня, безплатен безжичен интернет, автомобили под наем, конферентни зали.

 

Луксозни бизнес хотели в София

Повечето стандартни бизнес хотели са с категория четири звезди. Има обаче и такива, които освен стандартните нощувка и храна предлагат и допълнителни екстри. Немалко от луксозните бизнес хотели предлагат спа и уелнес центрове, които влизат в цената на нощувката.

Луксозните бизнес хотели са изключително подходящо решение, особено в случаите, когато чуждите гости идват за първи път.

 

Защо е важна конферентна зала

Наличието на конферентна зала е задължителен атрибут, за да може хотелът да има претенции да бъде клас “бизнес”. Голяма част от чуждите компании, които пристигат в България искат да представят бизнеса си не само пред потенциалните партньори, но и пред медиите. Конферентната зала на хотела е много подходяща за организирането на такива мероприятия. Чуждите гости могат да имат предпочитания за декорацията на конферентната зала и наличието на определени атрибути – например прес материали, проектори, кафе, вода и други. Всеки бизнес хотел може да посрещне подобни нужди и да ги удовлетвори.

Изборът на бизнес хотел за настаняване на чуждестранни гости е особено важен. Веднъж доволни от обслужването и останали впечатлени от обстановката, много вероятно е гостите да се върнат отново и отново.

 

Вашият коментар