бизнес хотел
10.02.2018
Автор Nina Stoyanova

Сегментът на хора, търсещи съчетание между бизнес и свободно време се увеличава, като в същото време дава огромни възможности за развитие и на сегмента на бизнес хотелите. Все пак посетителят идва с цел работа или има определени точни задачи и план – график с точно определени ангажименти. След тяхното изпълнение обаче много от деловите туристи искат да се запознаят с местите традиции и култура. Някои от тях идват с вече подготвени идеи за оползотворяване на свободното време, други планират или все още не са решили какво искат да правят, след като свършат служебните си дела. Тук много умело се наместват предлаганите от почти всеки бизнес хотел допълнителни услуги.

Повече активности в или извън хотела

За да бъде една почивка ползотворна първо е необходимо да се разбере от какво има нужда конкретният посетител. Това важи за всеки един бизнес хотел. Когато гостът резервира своя престой, той може да не се възползва от стандартните опции като ползване на СПА зона, а да има желание за друго. Тук идва личният контакт и предложенията. Някои туристи със сигурност идват с идеята да разгледат конкретното място – например голям град и да видят неговите забележителности. Други искат да съчетаят своя престой с посещение на спортно или културно мероприятие. Трети може да имат желание да разгледат музеи, изложби, да дегустират местна храна или вино. Именно за това бизнес хотелът трябва да е в състояние да предложи различни програми за свободното време. Съобразно личното желание на клиента той може да иска да се включи в интересни занимания провеждани на територията на хотела – например организирани часове по спорт или друго. Други туристи може да имат желание за туристическа обиколка на района – услуга, която всеки добър бизнес хотел предлага. Обиколките най –често включват основните забележителности на града, които са традиционна дестинация за всички туристи.

Необходимост от предоставяне на информация за актуалните събития и развлечения в района

Колкото по – изчерпателна и полезна информация получава деловият турист за наличните в района или града събития и интересни места, толкова по – голям избор ще има той. Оптималният вариант да се провери какво би искал да направи в свободното си време гостът – да си почива, да посети културно мероприятие, да разгледа забележителностите, до опита местната храна. Много от гостите, особено от чужбина държат да се докоснат до вкуса на традиционната българска храна. Често бизнес хотелът може да предложи такова меню, или пък да насочи клиента към местен ресторант наблизо. Работно време, такси за вход, актуален календар със събитията в града или района са само част от основните реквизити, които бизнес хотелът може да предложи на своите гости за приятно прекарване на свободното време.