25.03.2018
Автор Nina Stoyanova

Все повече бизнес туристи предпочитат да съчетаят полезното и приятното, и така превръщат своята делова визита на дадено място във възможност за отдих. Много от този клас посетители предпочитат настаняване в бизнес хотел. От една страна тези места разполагат с възможности за безпроблемна офис работа дори на хиляди километри от физическия офис, от друга има достатъчно възможности за релакс след края на деня. Как лесно да превърнете бизнес пътуването в истинска почивка? Ето няколко лесни начина за това!
Използване на програма или приложение за планиране на пътуването
Колкото по – ясно са определени часовете на пристигане, настаняване, отпътуване, полети и транзити, толкова по – лесно става да се определи наличното общо време. Разпределението на срещите и направата на стриктен график дава допълнителна възможност за наместване на времето. Доброто планиране на целия график доста по – отрано позволява да се видят възможните свободни дни или часове и те да се използват за релакс – СПА, разходки, туристически обиколки, посещение на местни ресторанти. Използването на различни приложения за организиране на времето позволява да се види изцяло каква е програмата за конкретното пътуване и да се оптимизира нейната ползотворност до максимум. Вместо няколко срещи в различни дни може да се съберат в един или в два. Така ще се остави повече свободно време. Ранната подготовка на графиците ги прави по – гъвкави за изпълнение и промени в последствие.
Предварителна подготовка на задачите
Ако се налага подготовка на различни неща свързани с пътуването като например презентации, оферти, договори, набавяне на информация и т.н. това може да се направи предварително. В ерата на технологиите различните видове информация може да се намерят бързо и много лесно, така че направата на различни справки да бъде готова предварително. Колкото повече работа се свърши още преди отпътуването, толкова повече свободно време ще остане накрая. В много случаи може да наложи писането на различни бележки или преглеждането на документи в последния момент. Тогава се доверете на един от най – изпитаните методи – писането на бележки. Използвайте времето на пътуването за да подготвите бележките по презентацията или коментари по договори или ценови предложения. Удобно е, когато пътуването се осъществява с различни видове транспорт – например самолет, влак, автобус. Тогава може спокойно да се отпуснете и да прегледате необходимите неща, да си напишете бележки или да направите поправки. Ако е необходимо изискването на допълнителна информация или уточняването на детайли с офиса това е времето, когато може да се справите с детайлите. Рационалното използване на времето при пътуване ще спести от останалото такова при самата визита.
Включване в хотелските активности
Независимо дали става дума за участие в организирани занимания, които се провеждат на територията на дадения бизнес хотел или пък само за ползване на СПА център – проверете какво предлага избраното място за настаняване. Понякога дори един масаж може да постигне истински чудеса и да помогне за цялостното релаксиране. Може да се провери и какви други активности предлага бизнес хотела – например туристическа обиколка на града или пък възможност за поръчка на местни ястия. Така ще се опитат местите специалитети без да се излиза навън.