14.02.2017
Автор Nina Stoyanova
0

Четиризвездният хотел е място, което привлича туристи пътуващи както по бизнес, така и за удоволствие. Много от посетителите имат точно определени очаквания, които повечето хотели от тази категория покриват. Разбира се има разлика в това в коя страна се намира хотела. В някои страни по света четиризвезден хотел има едни критерии, но в друга част на планетата изискванията може да са други. Има някои дребни неща, които карат хората да се връщат отново в същия четиризвезден хотел. Ето някои от тях:
Комплимент от хотела. Доброто първо впечатление е особено важно не само за посещение в хотел, но и за много други неща. Така например при настаняване някакъв комплимент в стаята впечатлява приятно. Дори да е нещо дребно като например плодове или туристически гид и карта на града. Нещо, което гостът не очаква винаги е приятна изненада.
Отношение на персонала. Тази точка е важна. Говоримите езици например. Макар в днешно време много хора по света да говорят най – разпространите езици като английски, испански, френски, немски. Отзивчивият и готов да помогне персонал оставя приятно впечатление у гостите. Хората на рецепцията и мениджмънта са лицата на всеки четиризвезден хотел. Когато те могат да се разберат с гостите си на техният език или да говорят добре други чужди езици, комуникацията върви доста по – приятно и за двете страни.
Посрещането, цялостното прекарване и изпращането на гостите от страна на персонала са в основата на доброто впечатление. Дори наглед дребни неща като поздрав, няколко приятни думи разменени с гостите или даване на конкретна и точна информация по въпрос дават добра основа за по – нататъшни приятни взаимоотношение.
Бързо разрешаване на проблеми. Без значение от целта на пътуването винаги може да изникне непредвидена ситуация от различно естество. В такъв случай бързата реакция от страна на персонала е много важна. В един четиризведен хотел за посетителите е важно не само качеството на обслужването, но и навременната реакция при проблем. Дори и да бъде нещо дребно и да изглежда незначително, то може да се окаже важно за госта. Много потребители се оплакват от своя престой в даден четиризвезден хотел именно при ненавременна реакция на техен проблем. Така се създава неприятен имидж на мястото и негативно отношение към него.
Допълнителни безплатни услуги. При резервация на стая или друго помещение в четиризвезден хотел обикновено се знае какво се включва в цената. Предоставянето на някоя безплатна услуга, която не е описана в офертата прави много добро впечатление на гостите. При организирани мероприятия допълнителните услуги също са важни. Те обикновено са описани като комплимент от хотела.

Вашият коментар